Vi bygger ny skistue på Kleiva!!!

Av Ingvild Drange Tronhus (Ringblad)

Til våren starter bygging av en helt ny skistue på Krokkleiva. – Nå oppfordrer vi holeværinger til å bidra, oppfordrer ledelsen i pådrivergruppa.

Leder av skigruppa, Magne Lilleland-Olsen og leder for IL Holeværingen, Eivind Jensen har jobbet hardt med finansiering av ny skistue på Krokkleiva.

– Byggestart blir til våren, sier pådriverne.

BYGGEKLAR: Leder i IL Holeværingen Eivin Jensen og leder for skigruppa i Holeværingen, Magne Lilleland-Olsen, mener ny skistue vil være til glede for mange.

Nyttig for mange

Det er Roar Jørgensen AS som har tegnet den etterlengtede skistua, som ifølge Lilleland-Olsen og Jensen vil bety mye for mange i hele regionen.

Først og fremst vil Holeværingens skigruppe, som for tiden består av 120 skiløpere mellom 6 og 16 år, ha stor glede av det nye bygget.

– Men det vil også komme alle andre som bruker Kleiva til gode. Det blir mulighet for kiosk her, så skistua kan bli et viktig samlingspunkt, mener Jensen.

I tillegg vil en skistue som kan romme mange mennesker gjøre det mulig å invitere flere lag fra andre klubber i vårt distrikt.

– Frem til nå har vi måttet begrense hvor mange årsklasser vi kan arrangere samlinger for på en gang, for man må kunne gå inn og varme seg. Det er ofte kaldt på Kleiva, så man må kunne gå inn når man er mange timer der oppe, sier Lilleland-Olsen.

Bidragsytere

Pådrivergruppa har jobbet med finansiering og har nå i samarbeid med Hole kommune etablert grunnlaget for å motta spillemidler fra staten.

– Vi har skaffet givere i form av lokalt næringsliv, men vi håper flere vil bidra, både enkeltpersoner og næringsliv. Vi har opprettet en Spleis som heter «Ny skistue på Kleiva», forteller Lilleland-Olsen.

Den største giveren foreløpig er Sparebankstiftelsen Ringerike, som bidrar med 2,6 millioner kroner.

– Det var viktig for oss, og gjør at vi kan starte byggingen, mener Jensen.

For å unngå eller begrense låneopptak i klubben, håper Lilleland-Olsen og Jensen at flere lokale bedrifter vil være med på spleisen.

– De vi har tatt kontakt med har vært veldig positive. Dette vil de være med på. Det er veldig hyggelig, mener de to som lover at alle sponsorene fra næringslivet vil bli gjort stas på via en sponsorvegg eller skilt ved skistua.

SLIK KAN DU BIDRA

Lilleland-Olsen og Jensen ser for seg at man kan ta i bruk skistua ved juletider i år. De ønsker foreløpig ikke røpe hvilke aktører som skal sette opp skistua.

– Det vi kan si, er at de aktuelle aktørene veldig gjerne vil være med på dette prosjektet, avslører Jensen.

Sosial møteplass

Skistua skal romme både toalett og dusjer.

– Det blir det første toalettet på Kleiva. I dag er det kun en utedo der. Dessuten vil en stor del av lokalet gi rom for sosialt samvær. Vi er opptatt av å beholde utøverne lenge i idretten, og mener derfor det er fint å legge til rette for at de kan være på Kleiva over lengre tid, sier Lilleland-Olsen.

– Da blir det mulighet til for eksempel å ta seg en dusj, se et skirenn og spise litt mat før man tar en ny treningsøkt, eksemplifiserer Jensen.

IL Holeværingens samarbeider også med Skiforeningen som skal leie en av to garasjer til sitt utstyr.

– Det vil forenkle situasjonen veldig for dem. Det er ikke optimalt slik de har det i dag. Her får de god plass og lettere tilgang til sine løypemaskiner, mener pådriverne.